Pateuri cu carne din aluat frantuzesc

Pentru pateurile cu carne din aluat frantuzesc se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire. Intre timp se pregateste carnea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat frantuzesc
  • Umplutura:
  • 250 g carne macra
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura untura
  • 1 ou
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru pateurile cu carne din aluat frantuzesc se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire. Intre timp se pregateste carnea asa cum s-a aratat la placinta cu carne.
Din foaia intinsa se taie rondele cu o forma mica de tabla (cat gura unui pahar de vin). Jumatate din numarul lor se asaza pe tava in care se vor coace. Se umezesc usor cu o pensula, cu apa. La celelalte se taie mijlocul cu o forma ceva mai mica (cat gura unui paharel de tuica). Fiecare cerc exterior se asaza peste o rondela din tava, cu atentie sa se potriveasca bine marginea. Se pune la mijloc putina carne, iar deasupra se asaza rondul taiat cu forma cea mai mica. Se ung cu ou batut si se coc in cuptor bine incins.


Pateurile cu carne se servesc reci sau calde.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Tiramisu

Cel mai rapid desert! Si atat de buuuun!

Desert Tiramisu
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos