Placinta cu branza de vaci este placinta mea preferata si a familiei mele. Imi place sa o fac periodic si sa-i mai adaug cate un ingredient surpriza, ca apoi sa-i las pe cei dragi sa descopere surpriza.
Intr-un bol amestecam untura cu zaharul, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat si restul de ingrediente si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Eu am dat la rece 30 minute.
Amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura.
Am impartit coca in 2 si am intins o foaie, care am asezat-o in tava unsa cu unt si am dat la cuptorul incalzit cca 10 minute.
Intre timp am intins si a 2 foaie (eu am taiat fasii).
Am scos tava de la cuptor am adaugat umplutura, deasupra am asezat fasiile de aluat si am uns cu oul batut.
Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand s-a racit se pudreaza cu zahar.
Placinta cu branza se serveste rece, pudrata cu zahar pudra.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii