Placinta cu branza de casa

Placinta cu branza de casa s-a nascut din faptul ca mi s-au prins 2 litri de lapte si, pentru ca nu vroiam sa-i arunc, i-am transformat in branza de casa din care a iesit aceasta minunata placinta.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt aluat
  • ~800g faina
  • drojdie proaspata cat o nuca mai marisoara
  • sare
  • 5 linguri zahar
  • 350ml zar
  • 100g unt
  • 1 ou
  • Pt umplutura
  • branza de vaci rezultata din 2 litri de lapte
  • ~200g branza telemea
  • 2 oua si un albus
  • stafide
  • 150g zahar
  • jumatate cana gris (100g)
  • esenta vanilie
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

2 litri de lapte care s-au prins i-am incalzit un pic pe foc apoi am strecurat printr-o sita acoperita cu tifon. Din zarul scurs am pus la aluat iar branza rezultata la umplutura.

Am pus intr-un lighean zarul caldut impreuna cu drojdia si zaharul, am lasat cateva minute apoi am adaugat oul, faina si sarea. Dupa ce s-a format un aluat am pus unul muiat la temperatura camerei si am framantat bine rezultand un aluat elastic. Am pus in lighean si am lasat sa creasca.

Pt umplutura am pus intr-un castron stafidele cu esenta de vanilie, am pus ouale si zaharul si am batut cu furculita. Peste ouale batute am pus branza de vaci si grisul, am amestecat, apoi am pus si telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri mici si coaja de lamaie, am amestecat si am dat deoparte. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul am rupt bucati de aluat, am intis pe masa si am taiat in patrate sau chiar dreptunghiuri, am pus umplutura pe mijloc si am indoit unele, vreo 2 am facut 'branzoaice' (stranse la mijloc), am decupat si niste cercuri cu inel si baranza in interior. Am pus in tava si dupa ce au mai crescut am uns cu galbenus putin diluat si am presurat mac sau susan dupa preferinte fiecaruia. apoi am bagat la cuptor si le-am lasat pana s-au rumenit frumos.


Placintele cu branza se servesc la mic dejun sau gustari, fiind excelente in orice parte a zilei.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac floare cu Finetti

Cozonac floare cu Finetti
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca