Placinta cu branza si dulceata

Placinta cu branza si dulceata este un dulce usor de facut si delicios, care poate fi servit oricand, fie la mesele in familie, fie la cafeaua de dimineata sau la ceaiul de la ora 5.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • Umplutura
  • 200 g crema de branza
  • 150 g branza de vaci proaspata
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • coaja de lamaie
  • 100 g zahar
  • Uns
  • dulceata
  • 1 lingura pesmet
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Aluatul:

Aamestecam drojdia cu un pic de zahar si apa si dizolvam, apoi lasam la dospit.
Amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o gaura in mijloc adaugam galbenusurile, drojdia si treptat laptele (daca ma este nevoie adaugam apa sau faina), iar la final framantam coca cu uleiul pentru cca 10 minute. Acoperim si lasam la dospit cca 15 minute cat pregatim umplutura.

Umplutura:

Amestecam branza cu ingredientele si omogenizam.
Intindem coca intr-o foaie (ca un cerc), adaugam branza in mijloc si unim capetele bine (ca o traistuta), dupa care intindem cu mana pana formam un cerc (nu apasam tare ca sa nu curga branza)
Asezam in tava si apasam un pic in mijloc in asa fel in cat sa formam o margine. Ungem marginea cu galbenusul desfacut cu lapte, in mijloc adaugam visine facute dulceata din camara de bunatati din natura si pesmetul deasupra (eu am adaugat si banuti de ciocolata)
Lasam la dospit cca 20 minute dupa care dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.
Eu am presarat si un pic de zahar pe margine.


Placinta cu branza si dulceata se serveste rece, alaturi de o ceasca fierbinte de ceai sau o cafea aromata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpe de pasare cu fasole pastai la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Iubesc sa gatesc la noua mea  jucarie! :X 

Pulpe de pasare cu fasole pastai la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca