Dovleacul se rade si se pune intr-o oala, se adauga zaharul, untul si vanilia. Se lasa pe foc mic amestecand mereu, pana se inmoaie. Se lasa dovleacul
Dovleacul se rade si se pune intr-o oala, se adauga zaharul, untul si vanilia. Se lasa pe foc mic amestecand mereu, pana se inmoaie. Se lasa dovleacul la racit, apoi se intinde, egal, intre foi. Ultima foaie se pudreaza cu zahar si se taie in bucati. In tava unsa cu grasime se pun 3 foi de aluat, stropite intre ele cu unt. Ultima foaie se presara cu putin gris. Se pune umplutura deasupra si se intinde egal. Se continua in acelasi fel, pana se termina foile. Se acopera cu 3 foi. Se pune tava in cuptorul cald si se coace placinta la foc potrivit, 30 de minute.
Alte retete de dulciuri:
Placinta cu mere
Placinta cu branza
Aluat frantuzesc
Prajitura aceasta am pregatit-o de Craciun si pot sa spun ca a fost preferata mea. Cu o crema acrisoara, aromata si foile...
Desert prajitura cu crema de fructe de padurePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura