Placinta cu mere

O placinta delicioasa.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 550 g faina
  • Pentru aluat:
  • 250 ml lapte
  • 550 g faina
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
  • 3 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic de drojdie uscata
  • coaja de la o portocala
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 8 mere
  • 50 g unt
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina, drojdia, zaharul, coaja de la portocala si oul batut.

Intr-un ibric punem laptele la incalzit impreuna cu untul taiat cubulete.Laptele doar se incalzeste putin, sa nu fie foarte fierbinte ca se opareste faina si nu mai creste aluatul.

Se adauga putin cate putin peste faina, punem si praful de sare si framantam aluatul pentru 10 minute.

Daca mai este nevoie se mai adauga faina,aluatul trebuie sa fie nelipicios. Se unge cu ulei si se pune la loc cald pentru cel putin 1 ora. Merele se dau pe razatoarea mare. Intr-o craticioara punem untul, zaharul si esentele pe foc, se amesteca pana se dilueaza zaharul dupa care adaugam si merele curatate.

Se lasa la foc mic, se amesteca din cand in cand si se lasa cam 10 minute pana scade zeama.

Aluatul se imparte in doua, la fel si umplutura. Pe masa de lucru se pudreaza faina,se intinde aluatul in forma de dreptunghi. Se imparte in 3 aluatul, fara sa se taie,partile de pe margini se cresteaza fasiute.

In mijloc se pune umplutura de mere rece. Fasiile laterale se pun in forma de X.

Se pun intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pun placintele in tava, se ung cu ou si se mai lasa la cald 30 minute. Se dau in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deaupra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos

Îmi plac nuca de cocos și ciocolata, iar o combinare a lor mi se pare cât se poate de reușită. Cum, totuși,...

Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca