Placinta de post cu mere rase si scortisoara

Placinta de post cu mere rase si scortisoara este delicioasa. Pentru a prepara aceasta placinta cu mere aveti nevoie de ulei, zahar, scortisoara, lamaie, mere si zahar vanilat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 18 linguri ulei
  • 20 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara
  • un cub drojdie
  • 700 gr faina coaja de lamaie
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere acrisoare
  • 4 lg zahar
  • scortisoara
  • Pentru decor:
  • zahar vanilinat

Mod de preparare

Placinta de post cu mere rase si scortisoara este delicioasa. Pentru a prepara aceasta placinta cu mere se pune uleiul si apa fierbinte intr-un vas. Se adauga zaharul, coaja de lamaie, sare si drojdia cand lichidul este caldut, se lasa se se topeasca si apoi se adauga faina in ploaie pentru un aluat potrivit de tare. Se lasa aluatul la dospit o ora la caldura.In acest timp se curata merele si se dau pe razatoare.Se storc bine si se calesc 2 minute, se adauga zaharul si scortisoara si se lasa sa se raceasca. Se intind 2 paturi de aluat, se unge o tava si se aseaza o patura apoi umplutura de mere si se acopera cu cealalta patura.Se inteapa cu o furculita si se da la copt pentru 45 de minute la foc potrivit


Placinta de post cu mere rase si scortisoara se serveste pudrata cu zahar vanilinat din belsug!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!