Pentru placintelele cu mere si rom se face foaia din aluat de unt si smantana, se taie mici ronduri de 7-8 cm diametru si se procedeaza la fel ca pentru placinta cu pere.
Pentru placintelele cu mere si rom se face foaia din aluat de unt si smantana, se taie mici ronduri de 7 — 8 cm diametru si se procedeaza la fel ca pentru placinta cu pere, inlocuind perele cu mere. Pentru umplutura se curata, se indeparteaza samburii si se taie merele felii. Se incinge intr-o cratita untul, se pun merele, tinandu-le numai pana ce incep sa se moaie. Se adauga zahar, scortisoara dupa dorinta si rom. Se intrebuinteaza numai dupa ce s-au racit de tot.
Placintelele cu mere se servesc calde sau reci.
"Retete pentru mese in familie" ...... am ajuns la 1400 de retete impartasite cu drag cu...
Salau in stil marocan -nr. 1400Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj