Placintele cu mere si rom

Pentru placintelele cu mere si rom se face foaia din aluat de unt si smantana, se taie mici ronduri de 7-8 cm diametru si se procedeaza la fel ca pentru placinta cu pere.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat de unt si smantana
  • Umplutura:
  • 500 g mere
  • 1 lingurita unt
  • zahar
  • scortisoara
  • 1 lingurita rom.

Mod de preparare

Pentru placintelele cu mere si rom se face foaia din aluat de unt si smantana, se taie mici ronduri de 7 — 8 cm diametru si se procedeaza la fel ca pentru placinta cu pere, inlocuind perele cu mere. Pentru umplutura se curata, se indeparteaza samburii si se taie merele felii. Se incinge intr-o cratita untul, se pun merele, tinandu-le numai pana ce incep sa se moaie. Se adauga zahar, scortisoara dupa dorinta si rom. Se intrebuinteaza numai dupa ce s-au racit de tot.


Placintelele cu mere se servesc calde sau reci.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salau in stil marocan -nr. 1400

  "Retete pentru mese in familie"  ...... am ajuns la 1400 de retete impartasite cu drag  cu...

Salau in stil marocan -nr. 1400
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca