Aceasta reteta am invatat-o de la bunica mea si ma mandresc cu aceste placinte sunt foarte bune. Va recomand cu drag sa incercati reusita este de 100% si un gust deosebit de bun.
Din 600 g faina, 25 g drijdie, 150 g zahar, 200 ml lapte, 2 oua, o lingurita sare, razatura de la o lamaie si 150 g unt facem un aluat pe care il lasam la dospit 30/35 min.
Din 700 g branza, 2 linguri gris, 2 galbenusuri, 100 g zahar si o lingurita esenta de lamaie pregatim umplutura.
Cand aluatul a crescut il portionam in 12 bilute.
Fiecare bucata se intinte in forma rotunda si in mijloc adaugam cate 2 linguri de umplutura, dupa care o impachetam.
Procedam asa pana la ultima biluta. Cand am terminat le asezam in tava unsa si le ungem cu ou.
Le introducem la cuptorul preincalzit pentru 30/40 min.
m-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti