Poale in brau

Aceasta reteta am invatat-o de la bunica mea si ma mandresc cu aceste placinte sunt foarte bune. Va recomand cu drag sa incercati reusita este de 100% si un gust deosebit de bun.

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Gris
  • Aluat:
  • 600 g faina,
  • 25 g drijdie,
  • 150 g zahar,
  • 200 ml lapte,
  • 2 oua,
  • o lingurita sare,
  • razatura de la o lamaie
  • 150 g unt
  • Umplutura:
  • 700 g branza,
  • 2 linguri gris,
  • 2 galbenusuri,
  • 100 g zahar
  • o lingurita esenta de lamaie

Mod de preparare

Din 600 g faina, 25 g drijdie, 150 g zahar, 200 ml lapte, 2 oua, o lingurita sare, razatura de la o lamaie si 150 g unt facem un aluat pe care il lasam la dospit 30/35 min.

Din 700 g branza, 2 linguri gris, 2 galbenusuri, 100 g zahar si o lingurita esenta de lamaie pregatim umplutura.

Cand aluatul a crescut il portionam in 12 bilute.

Fiecare bucata se intinte in forma rotunda si in mijloc adaugam cate 2 linguri de umplutura, dupa care o impachetam.

Procedam asa pana la ultima biluta. Cand am terminat le asezam in tava unsa si le ungem cu ou.

Le introducem la cuptorul preincalzit pentru 30/40 min.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!