Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • lapte caldut- 300 ml
  • unt topit- 60 gr
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • zahar- 80 gr
  • sare- 1/2 lingurita
  • coaja de lamaie si portocala- cate o lingurita
  • faina- 700 gr
  • drojdie proaspata- 25gr
  • Umplutura:
  • branza de vaci- 400- 500 gr
  • 3 linguri smantana grasa
  • zahar- 100 gr
  • oua- 2 buc
  • coaja rasa de lamaie
  • stafide inmuiate in esenta de rom - 100 gr
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou + 1 lingura de lapte
  • zahar brun- 2 linguri
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

1. Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca bine si lasa sa cresca 10 minute intr-un loc cald.


2. In castronul cu faina pune un praf de sare, coaja rasa de lamaie si portocala, oul intreg si cele doua galbenusuri si zaharul. Amesteca putin si pune laptele cu drojdia activata. Amesteca incet cu faina si pune si cate putin unt topit. Framanta cu mana, si mai adauga unt topit si incorporeaza bine toate ingredientele.


3. pune faina pe masa si o rastoarna aluatul si framanta-l cam 10 minute, pana nu se mai lipeste de maini. E gata cand aluatul este elastic si pufos. Pune-l apoi intr-un castron uns cu putin ulei, acopara-l cu folie de plastic si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.


4. Intre timp pregateste umplutura: amesteca branza de vaci bine scursa cu smantana, ouale si zaharul. Rade si niste coaja de lamaie si pun stafidele inmuiate in esenta de rom


5. Dupa ce a crescut aluatul, imparte-l in doua si intinde pe rand cate o foaie dreptunghiulara, cam de jumatate de cm grosime. Tai-o in patrate, pun cate o lingura mare de umplutura in mijloc si adu capetele opuse spre interior. lipestele bine, sa nu iasa branza in timpul coacerii.


6. Pune apoi branzoaicele intr-o tava cu hartie de copt, aseaza-le la distanta una fata de cealalta si acopara-le cu un prosop curat pentru ca or sa mai creasca inca 30 de minute. Iti vor iesi cam doua tavi, deci nu le inghesui.


7. Dupa ce au crescut, unge-le cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte si presara deasupra zaharul brun. 8. Trebuie sa stea in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute, pana se umfla si se rumenesc usor. Cand sunt gata, lasa-le sa se raceasca si presara zahar pudra deasupra.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii