Poale-n brau moldovenesti

Drojdia se amesteca in putin lapte, se adauga zahar si doua linguri de faina, dupa care se pune la crescut. Intre timp se bat galbenusurile cu zaharu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 5 oua
  • 30 gr drojdie
  • 1
  • 5 pahare zahar
  • sare
  • 200 gr unt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • lapte
  • 2 linguri ulei
  • umplutura

Mod de preparare

Drojdia se amesteca in putin lapte, se adauga zahar si doua linguri de faina, dupa care se pune la crescut. Intre timp se bat galbenusurile cu zaharul si o lingura de sare. Acestea se pun apoi intr-un castron impreuna cu faina, drojdia crescuta, 1 plic de zahar vanilat si cu laptele. Se amesteca bine pana se obtine un aluat moale. Se adauga apoi uleiul, untul si se framanta in continuare. Se lasa dupa aceea aluatul la crescut, acoperit cu un servet. Dupa ce a crescut, se rup bucati si se intind pe o planseta, foi care se vor taia apoi in patrate. Acestea se umplu cu branza de vaci amestecata cu zahar vanilat, coaja de lamaie, zahar si ou, apoi se lipesc colturile in diagonala, in 9 colturi si se pun in cuptor la copt, unse cu ou.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete culinare:

Papanasi fierti

Prajitura cu dovleac

Chec pufos

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...