Pentru rulada de cozonac se cerne faina intr-un castron mare si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte.
Pentru rulada de cozonac se cerne faina intr-un castron mare si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte, pana se face ca o crema. Se toarna plamadeala in castronul cu faina, se adauga ouale, laptele, o lingura de unt proaspat si una de ulei, doua linguri de zahar vanilat, o lingura de rom si sare. Se framanta pana ce aluatul de cozonac face basici si se desprinde de pe mana. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale. Se lasa la cald sa creasca, Pe masa de aluat presarata cu faina se intinde o foaie dreptunghiulara, deasupra se intinde marmelada, se ruleaza si se unge cu ou. Se coace la foc potrivit. Marmelada poate fi inlocuita cu nuca sau cu mac.
Rulada de cozonac se poate face cu marmelada, nuca, mac.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa