Rulada delicioasa cu crema de vanilie

Rulada cu crema de vanilie se pudreaza pe deasupra cu nuca macinata sau ciocolata rasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile:
  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 50 ml ulei
  • 20 ml apa
  • coaja de lamaie
  • 1 pachet de vanilie
  • Crema:
  • 1 l de lapte
  • 300 g zahar
  • 200 g faina
  • 4 oua
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt frecat spuma cu
  • 200 g zahar pudra
  • sau
  • 4 pachete budinca
  • 300 g zahar
  • 1 l de lapte
  • vanilie
  • 100 g faina
  • 4 galbenusuri
  • 200 g unt frecat spuma cu
  • 200 g zahar pudra.

Mod de preparare

Pentru rulada delicioasa cu crema de vanilie, se separa albusul, se bate spuma, adaugam zaharul, galbenusurile, pe rand, uleiul si apa, iar la urma, faina in ploaie. Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie, se pune in strat subtire si se fac sase foi. Se lasa la racit, apoi se desprind de pe hartie si se umplu cu crema de vanilie sau cu crema din budinci de vanilie. Crema – 1 l de lapte, 300 g zahar, 200 g faina, 4 oua, 2 pachetele de zahar vanilat, sare, esenta de vanilie, 200 g unt frecat spuma cu 200 g zahar pudra, sau 4 pachete budinca, 300 g zahar, 1 l de lapte, vanilie, 100 g faina, 4 galbenusuri, 200 g unt frecat spuma cu 200 g zahar pudra.


Rulada delicioasa cu crema de vanilie se pudreaza pe deasupra cu nuca macinata sau ciocolata rasa.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca