Sarailie cu nuca

Sarailie cu nuca este un desert oriental cu nuca. Pentru reteta de sarailie aveti nevoie de nuca macinata, miere de albine, foi de placinta si unt sau ulei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta (cam de 400 grame)
  • 300 grame nuca macinata
  • 50 grame unt topit sau ulei (facultativ.. eu nu am pus)
  • Pentru sirop
  • 600 ml apa
  • 300 grame zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Sarailie cu nuca este un desert oriental cu nuca. Seamana foarte mult cu baclavaua, iar Sarailiein limba turca ar insemna „ceea ce tine de palatul sultanului”.

Foile de placinta se taie pe latime si pe lungime astfel incat sa obtineti 4 dreptunghiuri de foi.
Foile se ung cu putina apa si unt topit dupa care se presara peste nuca macinata. Rulati apoi aluatul pe batul de frigaruie - aliniat pe latura mica a foii, iar  extremitatile foii se imping catre centru. Dupa ce le-ati rulat pe toate, puneti sarailie cu nuca in cuptorul incins pentru circa 40 de minute.
In acest interval faceti sirpoul. Fierbeti apa cu esenta de vanilie, miere si scu de lamaie si lasati sa fiarba timp de 8 minute.

Dupa ce scoateti sarailiile cu nuca din cuptor, turnati peste siropul fierbinte.


Dupa ce s-au racit complet, le pastrati in frigider inainte de a fi servite.
Sursa acestei retete este blogul Dulcegarii culinare.
Alte retete de prajituri recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca