Sarailie cu nuci si sirop de zahar ars

Pentru sarailie cu nuci si sirop de zahar ars se intinde o foaie foarte subtire de aluat de placinta. Se taie in bucati ceva mai mari decat tava in care se vor coace.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g foi de placinta
  • 150 g unt topit
  • 500 g nuci curatite
  • Siropul:
  • 2 pahare cu apa
  • 400 g zahar
  • vanilie.

Mod de preparare

Pentru sarailie cu nuci si sirop de zahar ars se intinde o foaie foarte subtire de aluat de placinta (in lipsa de timp, se pot cumpara foi de la placintane). Se taie in bucati ceva mai mari decat tava in care se vor coace. Se pregateste dinainte nuca trebuitoare, nu insa trecuta prin masina, ci tocata cu cutitul, astfel incat sa nu fie prea marunta. Se intind doua foi una peste alta stropite intre ele cu unt si se presara nuca. Se mai pun doua foi se stropesc cu unt si se presara din nou un strat de nuca. Se intoarce dintr-o parte, inauntru, o margine de 3 cm si se unge cu unt.
Cu ajutorul unui bat ceva mai lung decat latimea foilor, si de grosimea unui creion, se fac sul foile de placinta, nu insa strins, lasand partea intoarsa sa formeze marginea exterioara a sulului.Se strang apoi usor se bat capetele spre mjloc ca o armonica, de latimea tavii in care se va aseza sulul dupa ce se scoate batul. Se procedeaza la fel cu restul foilor de placinta.
Cand sulurile sunt toate asezate in tava, se taie la rand cu un cutit, in bucati potrivite. Se toarna cateva linguri de unt topit si prajitura se da la cuptor la foc foarte mic, astfel incat sa se usuce incet mjlocul si sa nu se rumeneasca numai deasupra. Sarailie cu nuci si sirop de zahar ars se tin la cuptor circa o ora si jumatate. Se procedeaza apoi la fel ca la baclavale.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu mac si portocale

Un tort foarte bun, aromat si gustos. :x Pentru blat m-am inspirat de la Laura Sava.

Tort cu mac si portocale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca