Sarailie cu nuci si sirop de zahar ars

Pentru sarailie cu nuci si sirop de zahar ars se intinde o foaie foarte subtire de aluat de placinta. Se taie in bucati ceva mai mari decat tava in care se vor coace.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g foi de placinta
  • 150 g unt topit
  • 500 g nuci curatite
  • Siropul:
  • 2 pahare cu apa
  • 400 g zahar
  • vanilie.

Mod de preparare

Pentru sarailie cu nuci si sirop de zahar ars se intinde o foaie foarte subtire de aluat de placinta (in lipsa de timp, se pot cumpara foi de la placintane). Se taie in bucati ceva mai mari decat tava in care se vor coace. Se pregateste dinainte nuca trebuitoare, nu insa trecuta prin masina, ci tocata cu cutitul, astfel incat sa nu fie prea marunta. Se intind doua foi una peste alta stropite intre ele cu unt si se presara nuca. Se mai pun doua foi se stropesc cu unt si se presara din nou un strat de nuca. Se intoarce dintr-o parte, inauntru, o margine de 3 cm si se unge cu unt.
Cu ajutorul unui bat ceva mai lung decat latimea foilor, si de grosimea unui creion, se fac sul foile de placinta, nu insa strins, lasand partea intoarsa sa formeze marginea exterioara a sulului.Se strang apoi usor se bat capetele spre mjloc ca o armonica, de latimea tavii in care se va aseza sulul dupa ce se scoate batul. Se procedeaza la fel cu restul foilor de placinta.
Cand sulurile sunt toate asezate in tava, se taie la rand cu un cutit, in bucati potrivite. Se toarna cateva linguri de unt topit si prajitura se da la cuptor la foc foarte mic, astfel incat sa se usuce incet mjlocul si sa nu se rumeneasca numai deasupra. Sarailie cu nuci si sirop de zahar ars se tin la cuptor circa o ora si jumatate. Se procedeaza apoi la fel ca la baclavale.


Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide

Am pregatit o prajitura finuta si umeda, inspirandu-ma de la lucia_bp de pe reteteculinare.ro. Imi pare rau ca m-am jucat...

Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa