Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se intinde aluatul in tava de ar
Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna.
Se intinde aluatul in tava de aragaz, se-nteapa din loc in loc cu furculita, se ridica marginile si se formeaza de jur-imprejur o "bordura", care se umezeste cu putina apa, ca sa se lipeasca mai bine.
Peste aluat se presara branza faramitata si dovleceii, se sareaza putin, se pipereaza, se stropesc toate cu putin ulei de masline si se baga tarta in cuptorul foarte bine incins.
Dupa 10 minute de copt, se reduce temperatura si se mai lasa in cuptor circa un sfert de ora.
Se serveste fierbinte sau calduta, presarata cu frunzulite de cimbru rupte sau taiate marunt. Pentru ca gustul tartei sa fie si mai pronuntat, se poate presara deasupra si putin parmezan ras.
Pofta buna!
Reteta Tarta cu dovlecei si branza de oaie este propusa de Danna
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascavalGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa