Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Rotite din vinete umplute

Ingrediente

  • O vanata mare si groasa ca diametru
  • o mana de carne tocata de curcan
  • 10-15 ciuperci proaspete
  • 1 ardei mare rosu
  • 1/2 cescuta de cus-cus
  • sare
  • condimente uscate
  • 1 lingura de legume deshidratate fara sare
  • 1 lingurita de pasta de tomate diluata cu 100 ml apa
  • 1 legatura de patrunjel dat la blender cu un strop de ulei de masline si un praf de sare
  • ulei de maline

Mod de preparare

Jumatate de cescuta de cus-cus se opareste cu 3/4 cescuta de apa fiarta, se adauga un strop de ulei de masline, un praf de sare,se acopera si se da deoparte sa se inmoaie.

Vanata mare se spala, se sterge, apoi se taie in 4-5 rondele groase de cca 3-4 cm care se frig pe un gratar uns cu un pic de ulei.

Rondele fripte pe ambele parti se scot si se scobesc in partea superioara cu o lingura, indepartand o parte din miez, dar lasand fundul vinetei si peretii ei cu o grosime de 1-1,5 cm, se stropesc in cavitatea formata cu un strop de ulei de masline si un praf de sare, apoi se asaza in tava tapetata cu hartie pentru copt, una langa alta si se dau la cuptor pana ce se inmoaie bine miezul, cca 25-30 min.

Intre timp taiem felite subtiri ardeiul, ciupercile, lasand 4-5 ciupercute (cele mai mici )intregi, fara piciorus, si le calim intr-un pic de ulei de masline. Ciupercile intregi dupa cele calim pe ambele fete, le scoatem pe o farfuriuta, apoi adaugam in legumele calite, carnea tocata de curcan si lasam sa scada tot sucul lasat de carne, amestecand continuu; adaugam si cus-cus-ul inmuiat, saram, condimentam, adaugam si legumele deshidratate fara sare, adaugam si 1/2 ceasca de apa, de tomate diluata si amestecam usor pana ce scade tot sucul si obtinem un amestec omogen cu care umplem fiecare disc de vanata scobita, ajutand-ne de o lingura cu care presam usor si deasupra picuram din sosul de patrunjel, peste care am mai adaugat ulei de masline, deasupra amestecului punem cate o ciupercuta intreaga, calita cu scobitura piciorusului in sus, pe care o umplem cu patrunjel dat la blender si bagam din nou la cuptor pana se rumeneste usor, cca 15 minute.

Se servesc reci, simple sau cu smantana, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec la cana cu Nutella

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Pentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...

Ostropel de pui cu tomate si usturoi
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

O supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura alba cu crema de ness
1
Prajituri

Prajitura alba cu crema de ness

Aceasta reteta de prajitura cu crema de ness este delicioasa, cu blat crocant cu cocos. Este o prajitura foarte aspectuoasa,...

Prajitura alba cu crema de ness
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
2
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Rulada cu mere si scortisoara
3
Preparate dulci

Rulada cu mere si scortisoara

Rulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de...

Rulada cu mere si scortisoara
Plachie de crap
4
Mancaruri cu peste

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti
5
Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti

A fost un pranz mai bun decat ma asteptam, o combinatie de gusturi care ne-a incantat papilele gustative.

Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti
Parteneri
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa