Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Rotite din vinete umplute

Ingrediente

  • O vanata mare si groasa ca diametru
  • o mana de carne tocata de curcan
  • 10-15 ciuperci proaspete
  • 1 ardei mare rosu
  • 1/2 cescuta de cus-cus
  • sare
  • condimente uscate
  • 1 lingura de legume deshidratate fara sare
  • 1 lingurita de pasta de tomate diluata cu 100 ml apa
  • 1 legatura de patrunjel dat la blender cu un strop de ulei de masline si un praf de sare
  • ulei de maline

Mod de preparare

Jumatate de cescuta de cus-cus se opareste cu 3/4 cescuta de apa fiarta, se adauga un strop de ulei de masline, un praf de sare,se acopera si se da deoparte sa se inmoaie.

Vanata mare se spala, se sterge, apoi se taie in 4-5 rondele groase de cca 3-4 cm care se frig pe un gratar uns cu un pic de ulei.

Rondele fripte pe ambele parti se scot si se scobesc in partea superioara cu o lingura, indepartand o parte din miez, dar lasand fundul vinetei si peretii ei cu o grosime de 1-1,5 cm, se stropesc in cavitatea formata cu un strop de ulei de masline si un praf de sare, apoi se asaza in tava tapetata cu hartie pentru copt, una langa alta si se dau la cuptor pana ce se inmoaie bine miezul, cca 25-30 min.

Intre timp taiem felite subtiri ardeiul, ciupercile, lasand 4-5 ciupercute (cele mai mici )intregi, fara piciorus, si le calim intr-un pic de ulei de masline. Ciupercile intregi dupa cele calim pe ambele fete, le scoatem pe o farfuriuta, apoi adaugam in legumele calite, carnea tocata de curcan si lasam sa scada tot sucul lasat de carne, amestecand continuu; adaugam si cus-cus-ul inmuiat, saram, condimentam, adaugam si legumele deshidratate fara sare, adaugam si 1/2 ceasca de apa, de tomate diluata si amestecam usor pana ce scade tot sucul si obtinem un amestec omogen cu care umplem fiecare disc de vanata scobita, ajutand-ne de o lingura cu care presam usor si deasupra picuram din sosul de patrunjel, peste care am mai adaugat ulei de masline, deasupra amestecului punem cate o ciupercuta intreaga, calita cu scobitura piciorusului in sus, pe care o umplem cu patrunjel dat la blender si bagam din nou la cuptor pana se rumeneste usor, cca 15 minute.

Se servesc reci, simple sau cu smantana, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide