Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Se spala caisele, li se scot samburii si se pun la fiert impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie.
Untul se topeste si se amesteca cu biscuitii. Se asaza intr-o forma de copt pentru tort cu inel detasabil.
Se mixeaza 200 ml frisca si se amesteca cu sosul de caise, apoi se toarna peste biscuiti, se niveleaza si se introduce platoul la congelator pana cand ingheata bine compozitia.
Se topeste ciocolata in 100 ml frisca lichida si se lasa sa se raceasca.
Se scoate tortul din forma si se asaza pe un platou.
Se mixeaza frisca ramasa (250 ml) si se amesteca apoi cu ciocolata topita. Se orneaza tortul, dupa preferinta, cu aceasta crema si cu bucatele de caisa si se introduce din nou in congelator.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguri
Comentarii