Tarta cu dulceata de zmeura

Tarta cu dulceata de zmeura este reteta preluata de pe un post de televiziune, de la o emisiune culinara. Mi-a placut pentru ca este usor de facut si este chiar delicioasa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - pentru aluat: - 1 ou intreg + 2 galbenuse
  • - 100 gr unt
  • - 100-150 gr zahar
  • - faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat faramicios.
  • Crema:
  • - 250 gr migdale
  • - 200 gr zahar
  • - 8 oua intregi.

Mod de preparare

Aluatul facut din ingredientele de mai sus, se lasa la rece aproximativ o jumatate de ora, invelit in pelicula alimentara.

Crema:
- 250 gr migdale se macina si se amesteca cu 200 gr zahar si 8 oua intregi. Eu am amestecat migdalele macinate cu zaharul si galbenusurile, apoi am adaugat albusurile batute spuma si am amestecat de jos in sus, usor.

Intr-o forma de tarta (eu am folosit forma de tort, pentru ca mi s-a parut ca e cam mullta compozitie si nu am vrut sa dea pe-afara), am pus aluatul in asa fel incat sa se ridice si pe peretii formei. In reteta originala, au pus folie de copt si au acoperit cu boabe de fasole. Eu am intepat aluatul, ca fasolea era in pod.
Am dat la cuptor pentru cateva minute, cat sa se coaca aluatul, apoi am pus un borcan de dulceata de zmeura, 400 gr (merge si mai mult) si peste am pus crema de oua cu migdale. Se da la cuptor cam 45-50 de minute. Trebuie sa se coaca foarte bine. Se incearca cu scobitoarea. Se poate presara cu fulgi de migdale, eu nu am avut. Se taie cand este foarte rece. Eu nu am avut rabdare si am taiat tarta de calduta. Gustul divin.


Tarta cu dulceata de zmeura se serveste cu fulgi de migdale presarati deasupra.

Reteta de tarta cu dulceata de zmeura a fost propusa pe forumul Culinar.ro de julix_2007.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza

Am pregatit aceasta rulada aperitiv pentru masa de Craciun. Pot sa spun ca a fost cel mai apreciat aperitiv si s-a terminat...

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii