Bilute de post din fulgi de cocos-trei variante

O reteta de dulciuri de post ce poate fi adaptata in mai multe variante, toate avand ca ingredient principal fulgii de cocos.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Prrima varianta
  •  
  • 200 grame fulgi de cocos
  • jumate pachet de margarina(125 grame)
  • 200 grame zahar
  • o mana buna de alune sfaramate cu sucitorul
  • 50 grame cacao
  • 50 ml esenta de rom
  • pana in 100 ml vin alb
  •  
  • Varianta a doua
  •  
  • 200 grame fulgi de cocos
  • jumate pachet de margarina(125 grame)
  • 200 grame zahar
  • o mana buna de alune sfaramate cu sucitorul
  • 30 grame scortisoara macinata
  • cateva pliculete sau doua linguri de ness
  • pana in 150 ml vin alb sau coca cola
  •  
  • Varianta a treia
  •  
  • 200 grame fulgi de cocos
  • jumate pachet de margarina(125 grame)
  • 200 grame zahar
  • o mana buna de fulgi de migdale
  • 50 ml esenta de migdale
  • pana in 100 ml vin alb
  •  
  •  

Mod de preparare

Pentru oricare variant de bilute cu cocos ai opta, procedeul de preparare este acelasi.

Se amesteca fulgii de cocos cu zaharul, cacao, alunele, esenta de rom si se umezeste cu vin atata cat trebuie ca sa nu se inmoaie prea tare. Se adauga margarina si se amesteca bine.

Se modeleaza bilute mici care se trag prin fulgi de cocos. Se dau la frigider si se consuma dupa ce s-au intarit in frigider. Ies cam 50 de bucati de bilute daca ai rabdare sa le modelezi micute cat niste bomboane (adica de bagat o singura data in gura)


Bilutele cu cocos de post se tin in frigider si se scot cand se servesc

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...