Bilute de post din fulgi de cocos-trei variante

O reteta de dulciuri de post ce poate fi adaptata in mai multe variante, toate avand ca ingredient principal fulgii de cocos.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Prrima varianta
  •  
  • 200 grame fulgi de cocos
  • jumate pachet de margarina(125 grame)
  • 200 grame zahar
  • o mana buna de alune sfaramate cu sucitorul
  • 50 grame cacao
  • 50 ml esenta de rom
  • pana in 100 ml vin alb
  •  
  • Varianta a doua
  •  
  • 200 grame fulgi de cocos
  • jumate pachet de margarina(125 grame)
  • 200 grame zahar
  • o mana buna de alune sfaramate cu sucitorul
  • 30 grame scortisoara macinata
  • cateva pliculete sau doua linguri de ness
  • pana in 150 ml vin alb sau coca cola
  •  
  • Varianta a treia
  •  
  • 200 grame fulgi de cocos
  • jumate pachet de margarina(125 grame)
  • 200 grame zahar
  • o mana buna de fulgi de migdale
  • 50 ml esenta de migdale
  • pana in 100 ml vin alb
  •  
  •  

Mod de preparare

Pentru oricare variant de bilute cu cocos ai opta, procedeul de preparare este acelasi.

Se amesteca fulgii de cocos cu zaharul, cacao, alunele, esenta de rom si se umezeste cu vin atata cat trebuie ca sa nu se inmoaie prea tare. Se adauga margarina si se amesteca bine.

Se modeleaza bilute mici care se trag prin fulgi de cocos. Se dau la frigider si se consuma dupa ce s-au intarit in frigider. Ies cam 50 de bucati de bilute daca ai rabdare sa le modelezi micute cat niste bomboane (adica de bagat o singura data in gura)


Bilutele cu cocos de post se tin in frigider si se scot cand se servesc

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras

Am pregatit acest cheesecake special pentru aceasta dubla aniversare, reteta cu nr.700 si 7 ani de Bucataras. 7 ani in care...

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca