O reteta foarte simpla, foarte buna si sanatoasa. Are fulgi de cocos, unt de cocos si cacao si daca nu va plac dulciurile foarte dulci atunci se poate renunta la zahar. Toate aceste ingrediente le vom galzura cu o ciocolata cu continut mare de cacao. Eu am folosit indulcitor GreenSugar .
Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza, asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim.
Punem borcanele intr-un vas cu apa calda, le putem pune chiar intr-un vas cu apa pe foc mic ca sa devide lichide mai repede. Intr-un castron punem fulgi de cocos (eu am folosit fulgi uscati dar se poate folosi nuca de cocos proaspat razuita, cred ca ar avea o aroma mult mai puternica). Turnam untul de cocos si cel de cacao peste si omogenizam. Adaugati si indulcitorul sau zaharul daca vreti un desert mai dulce.
Puneti compozitia intr-un vas pe care l-ati acoperit cu folie alimentara in prealabil. Compozitia trebuie pusa cam de 2-3 cm grosime. O apasam cu spatele unei linguri bine si nivelam. Dam la rece si asteptam sa se intareasca. Cand este rece facem glazura de ciocolata: incalzim ciocolata impreuna cu untul sau laptele pe foc mic, la cuptorul cu microunde sau la bain marine si turnam peste nuca de cocos. Racim, scoatem din tava, taiem si servim rece. Se pastreaza in frigider acoeprit cu folie alimentara.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii