Boabe de struguri in ciocolata

Se aleg struguri cu boabele cat mai mari, bine coapte. Se desprind boabele, se spala si se lasa la scurs. Se face o crema de ciocolata. Se pune zaharu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g struguri albi de masa
  • 5 linguri de cacao
  • 150 g ciocolata de menaj
  • o jumatate de cana de zahar
  • 6-7 linguri de apa
  • 2 linguri de rom
  • 3 linguri de fulgi de cocos

Mod de preparare

Se aleg struguri cu boabele cat mai mari, bine coapte. Se desprind boabele, se spala si se lasa la scurs.

Se face o crema de ciocolata. Se pune zaharul intr-un vas la bain-marie, se adauga putina apa si cinci linguri de cacao. Se amesteca incontinuu, avand grija sa nu se lipeasca. Se rade ciocolata si, cand crema incepe sa se lege, se adauga si ea. Se mai pune pe foc cateva minute si apoi se lasa la racit, adaugandu-se si romul. Se dau boabele de struguri prin crema calduta si se scot intr-o farfurie cu fulgi de nuca de cocos, acoperindu-se bine cu acestia.
Alte dulciuri retete recomandate

Galusti cu prune

Ciocolata de casa

Tarta cu fructe

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...