Bomboane cu miere si nuca

Se pune mierea la fiert, la foc mic, adaugandu-se zeama de lamaie. Se toarna frisca lichida, amestecandu-se continuu si se adauga ciocolata rasa. Cand

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g miere
  • o cana de miez de nuca macinat
  • 6 linguri de frisca lichida
  • 75 g ciocolata
  • zeama de lamaie
  • 1 lingurita de esenta de rom

Mod de preparare

Se pune mierea la fiert, la foc mic, adaugandu-se zeama de lamaie. Se toarna frisca lichida, amestecandu-se continuu si se adauga ciocolata rasa. Cand amestecul este suficient de legat, se ia vasul de pe foc si se adauga miezul de nuca macinat marunt. Se continua sa se amestece si se pune o lingurita de esenta de rom.

Se toarna compozitia intr-o tava si se lasa sa se raceasca. Cand este aproape intarita, se taie in bucatele.
Alte retete dulciuri recomandate

Tarta cu visine

Ciocolata de casa

Spuma de capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa