Bomboane fondante

Batoanele sau bomboanele fondante sunt foarte usor de realizat, dar pot fi decorate intr-o multime de culori. Joaca-te cu culorile si cu decorarea bomboanelor si ofera un cadou facut chiar de tine persoanelor dragi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cana mare de apa
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri de otet
  • ½ de pachet de margarina
  • 300 g faina
  • 300 g nuca macinata sau alune si
  • biscuiti
  • 500 g ciocolata menaj
  • 50 ml ulei.

Mod de preparare

Batoanele sau bomboanele fondante sunt foarte usor de realizat, dar pot fi decorate intr-o multime de culori. Joaca-te cu culorile si cu decorarea bomboanelor si ofera un cadou facut chiar de tine persoanelor dragi

 

Pentru batoanele fondante, se face un sirop bine legat din o cana mare de apa, 1 kg zahar si 2 linguri de otet, peste care se adauga ½ de pachet de margarina. Dupa ce s-a racorit siropul, se adauga 300 g faina prajita - ingalbenita, 300 g nuca macinata sau alune si biscuiti pana se ingroasa. Se fac bilute, batoane sau chiar cutii pentru cadouri si se lasa la intarit timp de 2 ore, apoi se dau prin 500 g ciocolata menaj, topita cu 50 ml ulei pe baie de aburi.

Puteti folosi ciocolata alba pentru decorat, in care sa adaugati diferite nuante de colorant alimentar, iar apoi le puteti orna dupa indemanarea fiecaruia cu pasta de zahar. Daca simti ca-ti tremura mana si stii ca nu ai talent la decorat, poti doar sa presari diferite bombonele pentru decorat in diferite forme si culori, cand inca ciocolata nu s-a intarit de tot.

 

SFAT: Daca alegi sa faci bombonele fondante rotunde, dupa ce le modelezi, pune-le intr-un suport de bomboane compartimentat. Se vor topsi la un capat, dar in acel capat vei putea foarte bine sa pui batul pentru acadea.

Daca nu ai gasit bete pentru acadele, poti sa le inlocuieste cu bete pentru frigarui la care sa le ajustezi lungimea.


Batoanele fondante, se lasa la uscat pe o planseta tapetata cu folie de plastic, inainte de a fi servite.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv tort, cu oua si lactate

Suntem în Săptămâna Albă, avem dezlegare la ouă și la produse lactate, așa că pentru Lăsata Secului de...

Aperitiv tort, cu oua si lactate
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii