Bounty

Se taie untul cuburi si se pune intr-un vas rezistent la aburi si se adauga si smantana, apoi zaharul si sarea(zaharul poate fi si pudra). Se pune vas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 250 gr nuca de cocos
  • 100 ml smantana lichida de buna calitate
  • 150gr zahar(eu am pus doar 100 gr si a iesit perfect)
  • un strop de sare
  • 2 picaturi de esenta migdale

Mod de preparare

Se taie untul cuburi si se pune intr-un vas rezistent la aburi si se adauga si smantana, apoi zaharul si sarea(zaharul poate fi si pudra).

Se pune vasul la bain-marie,pana se topesc ingredientele

cand amestecul incepe sa fiarba se mai lasa 5 min, apoi se trage de pe foc si se lasa la racit putin.

Se adauga cocosul si esenta de migdale si se amesteca bine

se pune folie de plastic in forma dorita si se aseaza compozitia ,eu am pus intai jumatate am presarat fulgi migdale putin trase in cuptor si apoi cealalta jumatate. Asta doar optional ,migdalele accentueaza gustul parfumat al cocosului. Si se pune vasul la frigi peste noapte.

A doua zi se rastoarna si se taie cuburi sau in forma dorita.eu am ales sa fac marginile rotunde, pt ca aveau o forma neregulata.

Se pregateste sosul de ciocolata: 300 gr ciocolata de buna calitate(eu am folosit amaruie) si 2 -3 linguri de ulei.

Se pun ingredientele pe bain-marie pana se topeste ciocolata si se lasa la temp. camerei sa se raceasca bine-bine, mestecand din cand in cand.

Abia apoi se trec patratele de cocos prin cioco.,ajutandu-va de 2 furculite scufundati bucatile de cocos in ciocolata.

Ciocolata fiind la temp camerei ,se vor usca imediat. De se intareste cioco prea tare mai puneti innapoi pe aburi.

Apoi puneti-le direct pe hartie de copt si decorati cum va place.
Pofta buna!

Reteta Bounty a fost propusa de nico-vya pe forum culinar.ro

Alte retete cu cocos gasiti aici:

Cuiburi cu cocos,

Banane in aluat de cocos,

Blute cu nuca de cocos

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa