Ciocolata de casa cu rom

Ciocolata de casa cu rom este un desert foarte indragit.Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa aveti nevoie de doar 50 gr cacao.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml apa
  • 350 gr zahar
  • 50 gr cacao neagra
  • 500 gr lapte praf
  • 1 pachet unt
  • esenta de rom

Mod de preparare

Ciocolata de casa cu rom este un desert foarte indragit. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa aveti nevoie de doar 50 gr cacao. Se fierbe un sirop din apa si zahar. Dupa 8 minute se adauga untul si cacao. Se amesteca bine pana la omogenizare.
Inainte de a adauga laptele praf lasati sa se raceasca putin compozitia. Cand adaugati praful folositi-va de un tel ca sa se incorporeze bine si sa nu faca cocoloase.

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava unsa cu unt. Cand s-a racit, ciocolata de casa se poate taia in formele dorite. Pentru a fi mai deosebit am facut ciocolata alba pe care am pus-o in strat subtire deasupra.


Ciocolata de casa se serveste simpla lasand ca gustul sa ne duca pe meleagurile amintirilor din copilarie.
La aceasta reteta mi-ar fi fost de ajutor o tava marca Kitchen Craft 24cm x 18cm de la kitchenshop.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii