Se aleg cirese amare mai mari, bine coapte. Se spala si se indeparteaza samburii. Se pune Ia fiert zaharul cu doua cani si jumatate de apa si se adaug
Se aleg cirese amare mai mari, bine coapte. Se spala si se indeparteaza samburii. Se pune Ia fiert zaharul cu doua cani si jumatate de apa si se adauga ciresele scurse de zeama. Se Iasa Ia fiert, amestecand din cand in cand cu grija, pentru ca fructele sa ramana intregi. Se scot intr-un vas inainte ca stropul sa se lege prea tare, se scurg si se Iasa Ia racit.
Intre timp, se topeste ciocolata intr-un vas in bain-marie, cu doua linguri de apa. Dupa ce fructele s-au racit, se acopera cu glazura de ciocolata, se dau prin miez de nuca macinat si se servesc pe un platou.
Alte dulciuri retete recomandate
Galuste cu prune
Ciocolata de casa
Papanasi fierti
Bunatati de Paste
Aperitiv mini ardei umpluti cu branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti