Desert rapid cu nuca de cocos

Am batut albusurile cu praful de sare. Treptat am adaugat zaharul si am batut bine, pana s-au dizolvat cristalele si s-a intarit spuma rezultata din a

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr nuca de cocos
  • 130 gr zahar
  • 2 albusuri
  • un praf de sare

Mod de preparare

Am batut albusurile cu praful de sare. Treptat am adaugat zaharul si am batut bine, pana s-au dizolvat cristalele si s-a intarit spuma rezultata din albusuri. Am incorporat treptat si nuca de cocos, amestecand cu o lingura de lemn pana ajunge o pasta omogena. Am tapetat tava de cuptor cu hartie de copt, am inmuiat o lingurita in putina apa (operatiune repetata pana am terminat de asezat guguloaiele pe tava) si am luat din compozitie cat incapea in lingurita si le-am asezat in tava, fara a le da vreo forma anume. Le-am pus la cuptor, la 180 grade C, pentru 10-15 min.


Se servesc la cafeaua de dimineata sau la ceaiul de la ora 5!

Alte retete culinare recomandate

Ciocolata de casa

Placinta de dovleac

Tiramisu

Papanasi fierti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...