Fondante

Fondantele sunt bomboane delicioase care se fac din zahar, apa, nuca sau alune prajite si macinate.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 200 g apa
  • 250-300 g nuca sau alune prajite si macinate
  • 300 g faina prajita – ingalbenita
  • esente
  • coaja de la o lamaie
  • 600–700 g ciocolata
  • 6 linguri de ulei
  • 200 g unt.

Mod de preparare

Pentru fondante se fierbe un sirop ca pentru ciocolata, care se lasa la racorit. Cand este caldut, se adauga faina, nucile, mirodeniile si putina sare, dupa care se fac bilute si se lasa pe un celofan timp de doua ore ca sa se intareasca. Separat, se topesc la Bain-Marie 600–700 g ciocolata, se adauga 6 linguri de ulei si 200 g unt. Se ia fiecare biluta si se da prin ciocolata, apoi se pune un celofan si se lasa la uscat. Se aseaza distantate, ca sa nu se lipeasca intre ele.


Fondantele se servesc dupa ce s-au uscat.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Coaste afumate cu varza fiarta

Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...

Coaste afumate cu varza fiarta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca