Fondante

Fondantele sunt bomboane delicioase care se fac din zahar, apa, nuca sau alune prajite si macinate.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 200 g apa
  • 250-300 g nuca sau alune prajite si macinate
  • 300 g faina prajita – ingalbenita
  • esente
  • coaja de la o lamaie
  • 600–700 g ciocolata
  • 6 linguri de ulei
  • 200 g unt.

Mod de preparare

Pentru fondante se fierbe un sirop ca pentru ciocolata, care se lasa la racorit. Cand este caldut, se adauga faina, nucile, mirodeniile si putina sare, dupa care se fac bilute si se lasa pe un celofan timp de doua ore ca sa se intareasca. Separat, se topesc la Bain-Marie 600–700 g ciocolata, se adauga 6 linguri de ulei si 200 g unt. Se ia fiecare biluta si se da prin ciocolata, apoi se pune un celofan si se lasa la uscat. Se aseaza distantate, ca sa nu se lipeasca intre ele.


Fondantele se servesc dupa ce s-au uscat.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe uscate

Fie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa...

Ciorba de fasole boabe uscate
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos