Fondante cu nuca si trandafiri

Va mai aduceti aminte de fondante? Ei bine, si pe mine m-a apucat nostalgia si am facut aceste fondante cu nuca si trandafiri care mi-au amintit de copilarie. Incercati-le si voi!

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt umplutura avem nevoie de:
  • -200 gr. nuca macinata
  • -200 gr. zahar pudra
  • -50 gr. unt
  • -2 linguri miere
  • -1 esenta apa de trandafiri (eu n-am avut esenta
  • asa ca am inlocuit-o cu dulceata de trandafiri
  • si n-am mai
  • adaugat nici miere)
  • -1-2 gr. gelatina maruntita
  • Pt. glazura avem nevoie de:
  • -3-4 linguri de miere
  • -2 cubulete de unt
  • -150-200 gr. zahar pudra
  • -putin colorant alimentar rosu
  • -2 gr. gelatina maruntita

Mod de preparare

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.

Pot sa spun ca sunt realmente dependenta de tot ce e dulce, iar o bomboana buna n-o refuz niciodata.....dar unde sa gasesti fondantele de odinioara? Mai ales ca ele fac deliciul copiilor si bucuria adultilor...plus ca reprezinta un cadou perfect atunci cand esti in incurcatura si nu stii ce sa alegi.

Pt a forma bomboanele, am facut mai intai fondantul rozaliu: am hidratat gelatina intr-o lingura de apa, apoi am topit-o pe foc mic impreuna cu dulceata (sau mierea, dupa caz), apoi am adaugat untul si zaharul pudra, putin cate putin, pana s-a ingrosat, apoi am adaugat nucile macinate. Am lasat pasta rezultata la rece cca 2 ore, apoi am format bilutele cu mana unsa cu unt si le-am dat iarasi la rece.
Intre timp am facut glazura: acelasi fondant de mai inainte: am hidratat gelatina inr-o lingura de apa, am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am inceput sa adaug untul, colorantul si zahar pudra(putin cate putin), amestecand continuu, pana s-a format iarasi o pasta grosuta, dar oarecum lichida.
Am scos bomboanele de la rece si , cu ajutorul unei lingurite, le-am scufundat in fondantul caldut, apoi le-am asezat repede pe o tava tapetata cu hartie de copt. L-eam dat din nou la rece pt. 10 min, apoi le-am desprins foarte usor si le-am asezat in hartiutele lor speciale...si gata!Au iesit foarte gustoase,dulci, aromate si mi-au adus aminte de bomboanele din copilarie!
Pont: daca nu doriti sa va complicati cu fondantul glazura, puteti folosi glazura alba de zahar de la dr. Oetker din comert, in care adaugati colorantul si ceva mai putina apa decat scrie pe plic.
Enjoy!


Fondantele cu nuca si trandafiri se servesc la mesele festive sau atunci cand vrei sa le faci o surpriza celor dragi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata de zmeura

Cand eram copil imi doream foarte mult sa am zmeura in gradina, asa ca bunica a luat 3 butasi de la o vecina, insa la vremea...

Dulceata de zmeura
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca