Jeleu de zahar ars

Se pune zaharul intr-un vas la foc mic si se lasa pana se topeste, amestecand cu o lingura din lemn. Se amesteca laptele cu galbenusurile, adaugandu-

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 6 foi de gelatina
  • scortisoara
  • 2 linguri de rom
  • 3 cani cu lapte
  • o cana cu zahar
  • un pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune zaharul intr-un vas la foc mic si se lasa pana se topeste, amestecand cu o lingura din lemn. Se amesteca laptele cu galbenusurile, adaugandu-se si un pliculet de zahar vanilat. Se toarna laptele cu galbenusuri peste zaharul topit, amestecand bine. Se pune vasul intr-un alt vas la bain-marie sa fiarba, amestecand continuu. Gelatina se inmoaie in putina apa rece si se amesteca in crema, atunci cand aceasta este aproape gata. Se mai tine cateva minute pe foc si apoi se adauga doua linguri de rom. Se toarna crema in cupe fi se tine la frigider, sa se intareasca.

Alte retete dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute marinate in sos de rosii

  Chiftelutele marinate vor fi mereu in topul preferintelor noastre. Avand carne de porc, am evitat prajirea si am...

Chiftelute marinate in sos de rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca