Merele glazurate sunt un desert delicios. Pentru a le prepara aveti nevoie de mere, zahar si esenta de vanilie.
Merele glazurate sunt dulciuri delicioase. Pentru a le prepara merele se spala, se sterg si se pastreaza la frigider (pentru a fi reci) pana in momentul folosirii. Intr-un vas se amesteca zaharul cu apa, otetul, esenta si colorantul. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba pana cand se obtine un caramel legat, uniform. Drept colorant se poate folosi suc de sfecla rosie sau sirop de la dulceata din fructe de soc.
In fiecare mar se infige cate un bat de frigaruie. Merele se trec apoi prin caramel, se scurg bine si se pun pe o farfurie din ceramica, umezita inainte cu apa sau pe hartie de copt, pentru a se dezlipi usor dupa ce se racesc.
Merele glazurate se pot trece imediat si prin nuci macinate, alune, migdale, bombonele colorate sau nuca de cocos.
Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights
O prajitura aerata cu o aroma intensa de vanilie si usor acrisoara, o prajitura racoroasa si nu foarte dulce.
Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caiseOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj