Oua de ciocolata

Se pune smantana si mierea intr-o cratita, la foc potrivit. Adaugati untulo si rupta in bucati. Fierbeti ingredientele pana cand amestecul se ingroas

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 40g miere
  • 250g smantana
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar praf
  • 20 g unt
  • faina
  • miez de nuca de cocos
  • 300 g ciocolata

Mod de preparare

Se pune smantana si mierea intr-o cratita, la foc potrivit. Adaugati untul si ciocolata  rupta in bucati. Fierbeti ingredientele pana cand amestecul se ingroasa. Amestecati tot timpul pentru a nu se prinde de vas. Puneti o folie pe o tava si turnati pasta obtinuta pe folie, in strat gros de 3 - 4cm. Lasati sa se raceasca putin. Cand s-a racit suficient, taiati foaia in patrate, luati fiecare patrat si modelati-l, cu mainile usor umezite sau infainate, pentru a-i da forma de ou. Treceti ouale astfel obtinute prin zahar praf sau prin miez de nuca de cocos si puneti-le la intarit pe o tava. Se pot orna si cu bombonele colorate.


Alte retete recomandate: Ciocolata de casa Budinca din ciocolata Fursecuri

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Briose cu afine si struguri

Briose cu afine si struguri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca