Trufe cu ciocolata alba si ceai verde

Trufele cu ciocolata alba si ceai verde sunt foarte usor de preparat si au o textura extraordinar de cremoasa, ti se topesc in gura.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 20 de trufe:
  • 200g ciocolata alba
  • taiata bucatele
  • 1 lingurita matcha (pudra de ceai verde)
  • 1 lingurita de lapte
  • 85g frisca lichida
  • 45g unt nesarat
  • 2 linguri matcha+2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Trufele cu ciocolata alba si ceai verde au devenit preferatele mele. In general nu prea folosesc ciocolata alba din cauza ca e prea dulce, dar in combinatie cu amareala ceaiului verde, gusturile se completeaza perfect.

Astepctul vizual este unul incantator, mai ales ca nu folosim deloc colorant alimentar sintetic.

Taie ciocolata alba in bucati mai mici si pune-o deoparte intr-un bol. Intr-un alt bol amesteca laptele si 1 lingurita de matcha pana cand se omogenizeaza/

Intr-o oala, la foc mic, adu frisca lichida la punctul de fierbere si las-o asa pentru 30 de secunde. Adauga pasta de matcha cu lapte si amesteca bine. Toarna amestecul fierbinte peste bucatile de ciocolata alba si amesteca pana cand ciocolata s-a topit iar amestecul este omogenizat perfect. Lasa-l deoparte sa se raceasca, dupa care "uita-l" in frigider pana cand se intareste - ar putea dura ceva.

Amesteca bine zaharul pudra cu cealalta lingurita de matcha. Dupa ce s-a intarit amestecul (ganache) formeaza trufe sub ce forma doresti (betigase, degetele sau rotunde) si tavaleste-le bine prin amestecul de zahar si ceai verde.

 

 


Trufele cu ciocolata alba si ceai verde se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Poti sa le si dai forma si sa le tavalesti prin zaharul colorat chiar inainte de servire.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca