Trufe cu Cous-Cous

Intr-o cratita se amesteca apa, laptele de soia, mierea si sarea si se pune pe foc. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga Cous-Cous-ul amestecat cu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-1/2 cana apa
  • 1-1/2 cana lapte de soia
  • 3/4 cana miere
  • un praf de sare
  • 1-1/2 cana Cous-Cous
  • 2 linguri cacao
  • 3/4 cana pudra de migdale
  • esenta de vanilie
  • fulgi de cocos
  • esenta de rom
  • cacao
  • esenta de migdale
  • amestec de nuci (fistic
  • migdale) tocate
  • gem de caise / portocale

Mod de preparare

Intr-o cratita se amesteca apa, laptele de soia, mierea si sarea si se pune pe foc. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga Cous-Cous-ul amestecat cu cacao. Cand incepe sa clocoteasca se face focul mic si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute (tot lichidul se va absorbi). Se ia de pe foc, se adauga praful de migdale, se amesteca.Se intinde compozitia intr-o tavita, se acopera cu un prosop umed si se lasa sa se raceasca.

Se imparte compozitia in trei:

- in prima se adauga esenta de vanilie si se "framanta" putin; cu mana umezita se fac bile. Se ung palmele apoi cu gem, se rostogoleste fiecare bila intre palme pana se imbraca in gem; se dau prin fulgi de cocos.

- in a doua se adauga esenta de rom. Se fac bile la fel ca si precedentele doar ca la final se dau prin cacao.

- in a treia se adauga esenta de migdale. Se fac bile la fel ca si primele doar ca la final se dau prin amestecul de "nuci".

Din aceasta compozitie rezulta 30 de trufe


Reteta Trufe cu Cous-Cous a fost propusa de CristinaK

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...