Trufe de ciocolata

Trufe cu ciocolata este un desert perfect pentru cei care apreciaza latura estetica a produselor de patiserie.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100ml smantana dulce
  • cu 30% grasime
  • 180g ciocolata neagra
  • cu un continut de 70-85% cacao
  • 20g unt
  • nuca de cocos
  • migdae macinate
  • fistic crud maruntit
  • cacao pentru decor

Mod de preparare

Se fierbe smantana intr-o craticioara. Se marunteste ciocolata in bucati mici si se pune intr-un bol. Se toarna smantana fiarta peste ciocolata. Se lasa un minut omogenizeaa cu telul pana se face crema.

Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se lasa la racit 30 de minute.

SE cu o lingurita cate putin din compozitia racita si se modeleaza cu mainile in forma de bulgarasi. Fiecare trufa se decoreaza cu nuca de cocos, migdale macinate, fistic crud maruntit sau cacao.


Se serveste familia si musafirii dragi.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...