Trufe de ciocolata

Trufe cu ciocolata este un desert perfect pentru cei care apreciaza latura estetica a produselor de patiserie.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100ml smantana dulce
  • cu 30% grasime
  • 180g ciocolata neagra
  • cu un continut de 70-85% cacao
  • 20g unt
  • nuca de cocos
  • migdae macinate
  • fistic crud maruntit
  • cacao pentru decor

Mod de preparare

Se fierbe smantana intr-o craticioara. Se marunteste ciocolata in bucati mici si se pune intr-un bol. Se toarna smantana fiarta peste ciocolata. Se lasa un minut omogenizeaa cu telul pana se face crema.

Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se lasa la racit 30 de minute.

SE cu o lingurita cate putin din compozitia racita si se modeleaza cu mainile in forma de bulgarasi. Fiecare trufa se decoreaza cu nuca de cocos, migdale macinate, fistic crud maruntit sau cacao.


Se serveste familia si musafirii dragi.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!