Baclava cu mere

Se rad merele, se adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc mic. La sfarsit se pune coniacul. Se prajesc usor nucile, se piseaza, se amesteca cu z

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg nuci
  • doua linguri zahar
  • trei linguri miere
  • 50 g vodca
  • 1
  • 5 kg mere
  • 100 g stafide
  • sase linguri zahar
  • 50 g coniac
  • 100 g margarina
  • o lingura faina
  • un pachet de foi de placinta din comert

Mod de preparare

Se rad merele, se adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc mic. La sfarsit se pune coniacul.

Se prajesc usor nucile, se piseaza, se amesteca cu zaharul, mierea, vodca.

Se unge tava cu margarina topita, se tapeteaza cu faina. Pachetul de foi se imparte la trei. Se pune in tava prima parte, ungand fiecare foaie in parte cu margarina topita, apoi se toarna merele calite. Se pune al doilea strat de foi de placinta unse cu margarina, apoi se intinde uniform amestecul de nuci cu miere. Se pune ultimul strat de foi unse cu margarina. Cu un cutit ascutit, se taie placinta in portii potrivite.

Se da la cuptor, la foc mediu, timp de 30 min. Cand este gata se pudreaza cu zahar.

În merele calite, dupa gust, se mai pot pune o lingurita de cacao, un pliculet de zahar vanilat, cateva smochine uscate tocate marunt.

Functioneaza si ca reteta de post.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...