Bascute cu dulceata

Aluat 1.Drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii (cernute) si se toarna amestecul de dr

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. faina ( se cerne)
  • 60 gr. zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr. unt
  • 1 cub drojdie ( 25 gr.)
  • 250 ml. lapte
  • un praf de sare

Mod de preparare

Aluat

1.Drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii (cernute) si se toarna amestecul de drojdie;

2. Zaharul ramas si zaharul vanilat se dizolva in restul de lapte cald, galbenusurile se bat cu praful de sare, untul se topeste putin la MO , iar toate se adauga cand drojdia s-a bulbucat;

3. Se amesteca totul cu o lingura de lemn.

4. Apoi se framanta cu mana, faina nu puneti decat f. putin, cat sa va infainati mainile. Aluatul se lucreaza repede, il framantati pana devine elastic.

5. se lasa la dospit la loc cald, pana-si dubleaza volumul ( aprox. 30-40 min).

6. dupa ce dospeste se rastorna pe masa infainata, se presara putina faina deasupra, se intinde foaie sa aiba cam 1 cm .

7. cu ajutorul unui pahar, forme, se decupeaza cercuri, se-aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se lasa cam 15 min pe masa sa mai creasca.

8. Pentru uns batem un galbenus cu putin lapte.

9. Dupa 15 min. facem o adancitura ( cu fundul unei cescute mici de ex) in fiecare bascuta.

10. Apoi le ungem cu amestecul de ou batut si lapte. 11. In adancituri se pune dulceata , gem, de preferabil doar fructele, ideea e sa nu fie prea zemoase. Eu am pus capsuni si caise din dulceata, dar am pus si din dulceata propriu zisa.

12. Se baga tava in cuptorul incins la 175 de grade si dupa 20 de minute trebuiesc verificate.

13. La cuptor dulceata facuse bulbuci in ele si pe langa ele, deci le desprindeti de pe hartia de copt imediat ce le scoateti din cuptor, altfel se dezlipesc greu.

Reteta recomandata de Pocahontas.

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de mancare rapida de fasole boabe de post

Nu prea am folosit conserve de nici un fel, dar acum, cu varsta am prins de gustul lor. Astazi am facut mancare de fasole din...

Reteta de mancare rapida de fasole boabe de post
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea