Budinca de alune

Se amesteca laptele cu zaharul si cu galbenusurile. Se pune vasul la bain-marie amestecand mereu, pana cand se ingroasa compozitia. Se adauga esenta d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g alune
  • 5 oua
  • 50 g unt
  • o jumatate de cana de zahar
  • 2 linguri de faina
  • o cana de lapte
  • o lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare

Se amesteca laptele cu zaharul si cu galbenusurile. Se pune vasul la bain-marie amestecand mereu, pana cand se ingroasa compozitia. Se adauga esenta de vanilie si faina in ploaie, continuand fierberea, pana cand incepe sa clocoteasca. Se lasa apoi vasul Ia racit. Untul se freaca spuma si se amesteca cu crema racita. Se pun alunele intr-o tava si se Iasa Ia cuptor cateva minute sa se rumeneasca. Alunele se piseaza si se adauga in compozitie. Se rastoarna budinca intr-o forma unsa cu putin unt si tapetata cu faina si se lasa la cuptor la foc mic. Se serveste calda, cu sos de ciocolata.
Alte retete dulciuri recomandate

Spuma de capsuni

Ciocolata de casa

Tarta cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...