Budinca de alune II

Se fierb intr-un vas laptele, zaharul si untul. Cand clocoteste, se pune pesmetul in ploaie. Se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu. Se ia vasul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 50 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 linguri pesmet
  • 150 gr alune
  • 500 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie

Mod de preparare

Se fierb intr-un vas laptele, zaharul si untul. Cand clocoteste, se pune pesmetul in ploaie. Se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit. Rece, se amesteca cu alunele, coaja de lamaie, vanilia si galbenusurile puse pe rand. Se bat albusurile spuma si se inglobeaza in compozitie. Se tapeteaza o forma si se umple cu preparatul. Se coace in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 35 de minute.
Alte retete de dulciuri:

Tarte cu fructe

Chec pufos

Tiramisu

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa