Budinca de biscuiti

Merele curatate si scobite se taie feliute care se pun intr-o oala, se pudreaza cu zahar si se dau 10 minute la cuptor. Se obtine o marmelada. Se pun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 100 gr zahar
  • 300 gr piscoturi
  • 250 gr crema de vanilie

Mod de preparare

Merele curatate si scobite se taie feliute care se pun intr-o oala, se pudreaza cu zahar si se dau 10 minute la cuptor. Se obtine o marmelada. Se pun in forma straturi alternative de piscoturi zdrobite si marmelada de mere. Se face o crema de vanilie din: 1 I lapte 6 oua, o jumatate de baton de vanilie, 50 gr faina, 100 gr zahar. Se fierb intr-un vas toate aceste ingrediente, batandu-se bine, pana se ingroasa. Se acopera amestecul de mere si marmelada cu crema de vanilie, se pudreaza cu zahar, se coace in cuptorul cald, la foc moderat, 15 minute.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Tiramisu

Chec pufos

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert - Strudele de post cu mere

Cand vreau ceva dulce, rapid si mai ales de post mereu fac strudele cu mere. Zahar brun, zahar bourbon si scortisoara si e...

Desert - Strudele de post cu mere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca