Se freaca nesul cu o cana de apa si se adauga patru lingurite de zahar. Se pune si laptele caldut, apoi se adauga faina in ploaie, amestecand continuu
Se freaca nesul cu o cana de apa si se adauga patru lingurite de zahar. Se pune si laptele caldut, apoi se adauga faina in ploaie, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.
Se separa albusurile de galbenusuri de la cele cinci oua. Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se adauga smantana si miezul de nuca macinat, avand grija ca spuma sa nu se lase. Galbenusurile se freaca cu zaharul si se adauga esenta de vanilie. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albusuri si se amesteca cu crema de lapte si faina. Untul inmuiat se adauga si el in compozitie, omogenizand bine totul.
Budinca se rastoarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se Iasa la cuptor, la foc mic.
Se serveste ornata cu frisca.
Alte retete dulciuri recomandate
Papanasi fierti
Galuste cu prune
Ciocolata de casa
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii