Budinca de capsuni

Se spala capsunele, se curata de codite si se trec prin sita. Piureul rezultat se fierbe cu zaharul pana se ingroasa. Se fierbe laptele, se pune gris

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg capsuni coapte
  • 150 gr gris
  • 500 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 4 albusuri

Mod de preparare

Se spala capsunele, se curata de codite si se trec prin sita. Piureul rezultat se fierbe cu zaharul pana se ingroasa.

Se fierbe laptele, se pune grisul in ploaie si, dupa ce a fiert,

se lasa la racit. Se amesteca rece cu pasta de fructe si cu albusurile batute spuma tare.Se tapeteaza o forma, se toarna compozitia si se coace in cuptor, la foc potrivit, in bain-marie, timp de 50 de minute.

Alte retete de dulciuri:

Tort cu piersici

Crema de iaurt

Spuma de capsuni

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa