Budinca de capsuni

Capsunile, curatate si spalate, se trec prin sita sau se zdrobesc furculita si se fierb impreuna cu zaharul cca 15 minute, pana se obtine o pasta cons

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g capsuni coapte
  • 100 g gris
  • 300 ml lapte
  • 130 g zahar
  • 4 oua
  • 30 g faina
  • 15 g unt
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Capsunile, curatate si spalate, se trec prin sita sau se zdrobesc furculita si se fierb impreuna cu zaharul cca 15 minute, pana se obtine o pasta consistenta. Separat, se fierbe grisul in lapte, se lasa se racoreasca, apoi se amesteca cu faina, cu pasta de capsuni si cu albusurile batute spuma. Compozitia se coace intr-o forma unsa cu unt, la cuptor, in bain-marie, la foc potrivit, timp de 45 de minute. Cand este gata, se lasa budica sa stea cateva minute in forma, apoi se rastoarna pe o farfurie.
Se serveste pudrata cu zahar vanilat.

Alte retete recomandate:

budinca mere

Tarta cu branza dulce si capsuni

Pandispan cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii