Budinca de cereale

Faina de cereale se prepara amestecandu-se cantitati egale de aproximativ 250 g cereale (orz, ovaz, grau, mei).

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • faina de cereale (orz
  • ovaz
  • grau
  • mei) 1 mar 3-4 prune uscate nuci macinate scortisoara miere 50 g stafide sare

Mod de preparare

Faina de cereale se prepara amestecandu-se cantitati egale de aproximativ 250 g cereale (orz, ovaz, grau, mei). Se spala sub jet de apa, se strecoara bine, apoi se prajesc usor intr-o oala de fonta, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se rasneste amestecul de cereale si se obtine o faina. Se separa de tarate cu ajutorul unei site. Se amesteca 4 linguri de faina cu 1 l apa clocotita si se fierbe pana ajunge la consistenta unei smantani sau a unei budinci. Se adauga marul taiat cubulete, stafidele, prunele uscate, taiate marunt, mierea, praful de scorfisoara si nuca macinata.


Se serveste calda sau rece. Alte retete recomandate: Budinca de mere Tarta cu Chec cu mere fructe

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa