Budinca de chia cu capsuni si lapte de cocos

Stilul de viata sanatos ar trebui sa fie un mod de viata, asa ca deserturile naturale, ca si budinca de chia cu capsuni si lapte de cocos, indulcita cu indulcitor natural pe baza de stevie este alegerea ideala.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • lapte de cocos (cam 150ml)
  • capsuni (250g)
  • seminte de chia (raport de 1 la 9 cu lichidul care se formeaza)
  • Green Sugar - 6 picaturi (indulcitor natural)

Mod de preparare

Reteta in sine este una extrem de simpla si trebuie sa marturisesc ca preparatele raw-vegane nu m-au atras niciodata din cauza timpului indelungat de asteptare pana la momentul in care sa te bucuri de produsul finit. Dar gustul e cel mai usor educabil, trebuie doar vointa si-o reteta simpla cu care sa incepi, care sa-ti dea incredere!

Pentru ca reteta mea raw-vegana sa fie complet sanatoasa, am ales sa folosesc Green Sugar. Extractul de Stevia Rebaudiana, obtinut cu apa fierbinte, si eritritolul, obtinut din porumb nemodificat genetic, prin procesul natural de fermentatie, este regranulat doar mecanic, fara alte substante chimice. Are 0 calorii (ceea ce nu strica niciodata!) si 0 indice glicemic. Este dulce ca zaharul, dar lipsit de gustul amar specific produselor din stevie. Nu schimba gustul alimentelor pe care le indulceste si la coacere, fierbere sau congelare nu isi schimba consistenta, gustul sau puterea de indulcire. Puteti citi mai multe aici: http://greensugar.ro/.

Revenind la reteta mea de budinca, tot ce aveti de facut este sa puneti intr-un vas si sa blendati capsunile si laptele de cocos. Apoi am adaugat 6 picaturi de Green Sugar, 3-4 picaturi fiind echivalentul unei lingurite de zahar.

Am adaugat semintele de chia, raport de 1 la 9, adica la 9 linguri de amestec de lapte de cocos si capsuni, 1 lingura de seminte. Am amestecat sa se omogenizeze, am lasat la temperatura camerei 20 de minute, dupa care am repartizat in portii individuale si am dat la frigider.

Initial am zis ca o sa servesc budinca de chia la micul-dejun, pentru un start in forta! Bineinteles ca nu m-am putut abtine (doar e prima reteta raw-vegana!) si a trebuit sa gust una :).

Concluzia? Gustul de capsuni si cocos se completeaza perfect, nu este niciunul dominant. Budinca are o consistenta placuta, semintele nu se simt, iar indulcitorul nostru natural n-a influentat deloc gustul, va fi perfecta si maine dimineata.

Teo

P.S. Este o reteta perfecta in perioada postului!




Serviti budinca de chia cu lapte de cocos si capsuni rece, alaturi de fructe proaspete si poate un biscuit :).

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta invartita cu mere si nuci

Nu mai e nici un secret ca eu sunt indragostita iremediabil de toate deserturile care contin fruncte, dar aici ma refer la...

Placinta invartita cu mere si nuci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii