Budinca de chia cu capsuni si lapte de cocos

Stilul de viata sanatos ar trebui sa fie un mod de viata, asa ca deserturile naturale, ca si budinca de chia cu capsuni si lapte de cocos, indulcita cu indulcitor natural pe baza de stevie este alegerea ideala.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • lapte de cocos (cam 150ml)
  • capsuni (250g)
  • seminte de chia (raport de 1 la 9 cu lichidul care se formeaza)
  • Green Sugar - 6 picaturi (indulcitor natural)

Mod de preparare

Reteta in sine este una extrem de simpla si trebuie sa marturisesc ca preparatele raw-vegane nu m-au atras niciodata din cauza timpului indelungat de asteptare pana la momentul in care sa te bucuri de produsul finit. Dar gustul e cel mai usor educabil, trebuie doar vointa si-o reteta simpla cu care sa incepi, care sa-ti dea incredere!

Pentru ca reteta mea raw-vegana sa fie complet sanatoasa, am ales sa folosesc Green Sugar. Extractul de Stevia Rebaudiana, obtinut cu apa fierbinte, si eritritolul, obtinut din porumb nemodificat genetic, prin procesul natural de fermentatie, este regranulat doar mecanic, fara alte substante chimice. Are 0 calorii (ceea ce nu strica niciodata!) si 0 indice glicemic. Este dulce ca zaharul, dar lipsit de gustul amar specific produselor din stevie. Nu schimba gustul alimentelor pe care le indulceste si la coacere, fierbere sau congelare nu isi schimba consistenta, gustul sau puterea de indulcire. Puteti citi mai multe aici: http://greensugar.ro/.

Revenind la reteta mea de budinca, tot ce aveti de facut este sa puneti intr-un vas si sa blendati capsunile si laptele de cocos. Apoi am adaugat 6 picaturi de Green Sugar, 3-4 picaturi fiind echivalentul unei lingurite de zahar.

Am adaugat semintele de chia, raport de 1 la 9, adica la 9 linguri de amestec de lapte de cocos si capsuni, 1 lingura de seminte. Am amestecat sa se omogenizeze, am lasat la temperatura camerei 20 de minute, dupa care am repartizat in portii individuale si am dat la frigider.

Initial am zis ca o sa servesc budinca de chia la micul-dejun, pentru un start in forta! Bineinteles ca nu m-am putut abtine (doar e prima reteta raw-vegana!) si a trebuit sa gust una :).

Concluzia? Gustul de capsuni si cocos se completeaza perfect, nu este niciunul dominant. Budinca are o consistenta placuta, semintele nu se simt, iar indulcitorul nostru natural n-a influentat deloc gustul, va fi perfecta si maine dimineata.

Teo

P.S. Este o reteta perfecta in perioada postului!




Serviti budinca de chia cu lapte de cocos si capsuni rece, alaturi de fructe proaspete si poate un biscuit :).

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii