Budinca de ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga untul inmuiat, amestecand bine. Albusurile se bat spuma cu un pr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O cana de lapte
  • 100 g ciocolata
  • 4 oua
  • o jumatate de cana de zahar
  • 100 g unt
  • coaja de lamaie
  • 5 linguri de stafide
  • o cana de faina
  • 100 g frisca

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga untul inmuiat, amestecand bine. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga coaja rasa de lamaie.

Se pune la topit ciocolata rupta in bucati, intr-un vas la bain-marie. Se adauga laptele si faina putin cate putin, amestecand bine, pana cand crema se ingroasa.

Crema de ciocolata si lapte se lasa la racit, apoi se incorporeaza galbenusurile. Se amesteca bine cu albusurile batute si se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce forma la cuptor la foc mic.

Se serveste calda, ornata cu frisca.

Alte retete dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv langosi cu branza sarata

Sunt minunați, mai ales calzi, acești langoși cu brânză sărată și merg serviți lângă o cană cu iaurt!...

Aperitiv langosi cu branza sarata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca