Budinca de clatite la cuptor

CLATITELE 1. Puneti faina intr-un castron. Faceti o gaura in centru, adaugati ouale si jumatate din lapte si bateti bine astfel incat sa obtineti o co

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • CLATITE ( 1 portie : 8 foi): 100 g. faina (inlocuiti 2 linguri de faina cu 2 linguri de cacao)
  • 2 oua
  • batute usor
  • 300 ml. lapte obisnuit sau batut
  • 15 g. unt
  • topit
  • ulei pentru prajit
  • 1 lingura de zahar tos
  • UMPLUTURA: 8 banane
  • taiate rondele
  • 3 linguri rom
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 portocala
  • zeama si coaja rasa
  • SOSUL DE MIERE: 25 g. unt
  • 25 g. faina
  • 300 ml. lapte
  • 1 lingura miere
  • 15 g. migdale felii(fulgi)

Mod de preparare

CLATITELE

1. Puneti faina intr-un castron. Faceti o gaura in centru, adaugati ouale si jumatate din lapte si bateti bine astfel incat sa obtineti o compozitie semi-lichida. Lasati sa stea 1 ora.

2. Prajiti cate un polonic de compozitie intr-o tigaie de teflon cu fundul gros. Intoarceti dupa 40- 60 secunde, apoi mai lasati-le inca 30- 40 secunde.

3. Asezati foile pe o farfurie si acoperiti-le cu hartie pergament.

UMPLUTURA:

1. Incalziti cuptorul la semnul 5 sau 190 grade C. Taiati bananele rondele.

2. Amestecati intr-un vas bananele, romul (eu am pus esenta de rom), zaharul si zeama+coaja de portocala.

3. Intindeti clatitele pe masa si puneti umplutura in parti egale pe fiecare clatita.

4. Rulati clatitele si taiati-le in bucati de 2,5 cm lungime.

5. Aranjati bucatile de clatite intr-un vas termorezistent, tapetat in prealabil cu unt.

SOSUL DE MIERE:

1. Incalziti intr-o tigaie untul.

2. Adaugati faina si prajiti 1 minut, amestecand continuu.

3. Luati apoi tigaia de pe foc si adaugati laptele treptat, amestecand bine. 4. Puneti tigaia inapoi pe foc, lasati sa dea in clocot, amestecand bine si lasati sa fiarba la foc mic 2 minute, pana se ingroasa sosul.

5. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati mierea, amestecand bine.

Turnati sosul peste clatite, presarati coaja de portocala si fulgii de migdale

Bagati vasul in cuptor si coaceti 12-15 minute, pana se rumenesc migdalele.


Serviti fierbinte, sau rece.

Pofta buna!

Reteta Budinca de clatite la cuptor a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro

Alte retete cu clatite gasiti aici:

Tort de clatite cu portocale si frisca,

Clatite cu pere caramelizate,

Mere in coca de clatite

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Risotto cu pui si legume

Risotto cu pui si legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii