1. Preincalziti cuptorul (160 C, 2-3). Se pun stafidele intr-o canita cu alcolul 2. Se taie cozonacul in felii de 1 cm grosime; taiati coaja (option
1. Preincalziti cuptorul (160 C, 2-3). Se pun stafidele intr-o canita cu alcolul
2. Se taie cozonacul in felii de 1 cm grosime; taiati coaja (optional). Se taie feliile de cozonac in 2 sau in 4 in functie de marimea lor, astfel incat sa aiba forma oarecum triunghiulara. Se aseaza estetic pe fundul formei, relativ una peste alta.
3. Intr-un vas rezistent se bat bine cele 3 oua cu zaharul. Laptele cu vanilia se fierb, apoi se varsa amestecand continuu peste oua.
4. Se trece compozitia cu ouale printr-o sita si se varsa peste cozonac. Se pune forma intr-o tava cu apa calda si se da la cuptor pentru aproximativ 40 – 45 minute pana crema se prinde si devine aurie.
5. Se scoate budinca din cuptor si cat inca este calda se unge cu gemul de piersici incalzit.
Observatii:
In conditiile in care cozonacul nu e dulce, se ajusteaza cantitatea de zahar indicata.
Se presara cu zahar pudra si se serveste calda sau rece.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii