Budinca de creier cu sos de ciuperci

Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a prepara budinca de creier cu sos de ciuperci avem nevoie de creier, lapte, oua si smantana.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 130g unt
  • un creier de vaca
  • 1/4 franzela alba
  • 2pahare lapte
  • 6 oua
  • 3 linguri smantana
  • o lingura faina
  • zeama de lamaie.

Mod de preparare

Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a prepara budinca de creier cu sos de ciuperci avem nevoie de creier, lapte, oua si smantana. Se freaca 100g unt pana se face ca o spuma. Creierul se tine 10min in apa rece,apoi se curata de pielite. Painea se inmoaie in lapte, se stoarce si se bate bine cu untul, apoi se adauga ouale pe rand unul cate unul, se freaca bine dupa fiecare, iar apoi se adauga creierul taiat marunt. Se amesteca totul. Se unge o forma cu unt, se presara cu faina, se pune in ea compozitia si se fierbe in baie de apa 1 1/2ora, la cuptor. SOSUL:se taie ciupercile felii subtiri si se pun in cratita pe foc, cu o lingurita de faina, 30 g unt si se lasa sa fiarba in zeama lasata de ciuperci, pana scade, apoi daca este nevoie se mai toarna cate putina apa, ca sa fiarba bine ciupercile si se lasa sa scada. Cand ciupercile sunt fierte se toarna 3linguri cu smantana si zeama de lamaie. Se rastoarna budinca pe o farfurie iar deasupra se toarna sosul de ciuperci cand se serveste.


Se serveste cu sos de ciuperci.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...